Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό κότσι μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1/2 κιλό χυλοπίτες ή παπαρδέλες
- 200 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κονσέρβες ντοματάκια στο χυμό τους, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2-3 γαρυφαλάκια
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές βιτάμ
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε και το κρέας κομμένο σε μερίδες. Όταν σωταρισθούν και θωρακισθούν προσθέτετε τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλα, την κανέλα και αλατοπίπερο.
- Προσθέτετε στο φαγητό 2 ποτήρια (ζεστό) νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας χωρίς να «σωθεί» όλη η σάλτσα του.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, τα σουρώνετε και τα λαδώνετε.
- Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε για 2 λεπτά την τριμένη μυζήθρα μέχρι να «ροδίσει». Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τη μυζήθρα μέσα στο κρέας, ανακατεύουμε κυκλικά τη κατσαρόλα ώστε να πάει η σάλτσα παντού προσθέτουμε και τη τριμμένη μυζήθρα. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε άσπρα τα ζυμαρικά σας και να τα περιχύσετε με τη σάλτσα, αφήστε να σωθεί περισσότερο η σάλτσα του κρέατος, αναμείξτε τη βουτυρωμένη μυζήθρα με το ζυμαρικό σας και σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω το μοσχαράκι σας με τη σαλτσούλα του.