Υλικά για 2 άτομα
Για το κουςκους
- 1 φλιτζάνι κουςκους
- 5 φλυτζάνιανερο (η αναλογία κουςκους-νερό είναι 1 προς 5)
- Τον χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Για τις γαρίδες
- ½ κιλό γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Μισή κούπα βασιλικό ή μαϊντανό
- Το ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας
- Λίγο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά το κουςκους μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα
- Ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και ανακατέβουμε μέχρι να εξατμιστεί
- Προσθέτουμε 5 φλυτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε το κουςκους να βράσει για περίπου 15 λεπτά . Ανακατέβουμεανα διαστήματα.
- Μόλις απορροφήσει το νερό του, το απομακρύνουμε από την φωτιά
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι ή μπούκοβο.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανεβάζουμε ψηλά την φωτιά. Γυρνάμε τις γαρίδες για 3-5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουνε χρώμα και να μαγειρευτούν και προσθέτουμε αλάτι.
- Ρίχνουμε στο τέλος το ξίσμα από λεμόνι και τον βασιλικό ή τον μαϊντανό και ανακατέβουμε.