Κούςκούς με γαρίδες

Υλικά για 2 άτομα

Για το κουςκους

  • 1 φλιτζάνι κουςκους 
  • 5 φλυτζάνιανερο (η αναλογία κουςκους-νερό είναι 1 προς 5)
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Για τις γαρίδες

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Μισή κούπα βασιλικό ή μαϊντανό
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • Μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση                                                                         

  1. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά το κουςκους μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα
  2. Ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και ανακατέβουμε μέχρι να εξατμιστεί
  3. Προσθέτουμε 5 φλυτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε το κουςκους να βράσει για περίπου 15 λεπτά . Ανακατέβουμεανα διαστήματα.
  4. Μόλις απορροφήσει το νερό του, το απομακρύνουμε από την φωτιά
  5. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά
  6. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι ή μπούκοβο.
  7. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανεβάζουμε ψηλά την φωτιά. Γυρνάμε τις γαρίδες για 3-5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουνε χρώμα και να μαγειρευτούν και προσθέτουμε αλάτι.
  8. Ρίχνουμε στο τέλος το ξίσμα από λεμόνι και τον βασιλικό ή τον μαϊντανό και ανακατέβουμε.