Μακαρονοσαλάτα με βίδες

Υλικά

1 πακέτο Βίδες

200 γρ. ρόκα καθαρισμένη

1 βοβλόφοινόκιο

1/2 ματσάκι άνηθο

200 ml ξινόγαλα

2 κ.σ. μαγιονέζα

1/2 λεμόνι

Αλάτι &Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή 2-3 λεπτά λιγότερο για aldente αποτέλεσμα. Τα σουρώνετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε το φοινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τον άνηθο. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε την μαγιονέζα με το ξινόγαλα, το χυμό λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε μια σαλατέρια τα ζυμαρικά, τη ρόκα, τον άνηθο, το φοινόκιο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.