Σαλάτα με βίδες, κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια Βίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου
  • 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα.
  • Τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.
  • Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
  • Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ενδιάμεσα έχουμε βάλει νερό να βράσει, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
  • Αφαιρούμε από το νερό, σουρώνουμε και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι,
μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, σος Worcestershire και το κρεμμυδάκι.
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.