Τραχανόπιτα

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • ½ φλυτζάνι τραχανά ξινό
  • 350 gr. φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 5 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα .
Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια