Τραχανότο με μανιτάρια

Υλικά:

  • 300 γρ. τραχανάς ξινός
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κίτρινα
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 2 ξερά κρεμμυδάκια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 200 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για 3-4 λεπτά μέχρι να γλυκάνουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Προσθέτουμε στον τηγάνι τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και σε 2-3 λεπτά μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.

Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε για να χυλώσει ο τραχανάς. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.